divendres, 27 de març del 2015

Night On Earth - La ressenya

Una pel·lícula a l'estil puzzle, diferents personatges i diferents situacions: què és el que els uneix? 
                                                                         
El taxi.

Jim Jarmusch és una de les icones destacables del cinema independent, les seves pel·lícules es diferencien per la temàtica i l'ús de nous estils cinematogràfics cada vegada que produeix un nou film.
La pel·lícula es centra en diferents ciutats a diferents hores del dia, com sol ser, les situacions tenen alguna cosa a veure, però en aquest cas, cada episodi és independent de l'altre, els personatges no s'intercalen i les situacions canvien. El taxi és l'únic factor comú de les escenes.


La pel·lícula comença a la ciutat de Los Angeles i acaba a Helsinki, capital de Finlàndia. Diferents passatgers i diferents conductors conviuen en un cotxe durant el trajecte a casa, acompanyat de conversacions tristes i situacions divertides. Cada ciutat té la seva història.

Si bé el guió és original i els diàlegs són entretinguts, l'esquema de la pel·lícula és bastant corrent en cas d'aquest tipus de produccions. A més a més, recorda l'anterior pel·lícula de l'autor, Mystery Train (Tren misteriós), que va sortir a la llum el 1989 i amb la qual comparteix la mateixa estructura (personatges amb diferents situacions que van al mateix hostal per passar la nit).


La música i el treball de fotografia no presenten novetats, la banda sonora crea l'ambient adequat a cada ciutat i la pel·lícula segueix un ordre normal (tot i que les diferents situacions passen al mateix temps). Els llocs de grabació estan ben escollits, des de grans ciutats de vida nocturna als carrers silenciosos de Roma. 

Finalment, els actors que hi van actuar van ser poc coneguts en aquell temps (estem parlant dels 90) i interpreten d'una manera realista, ho fan de meravella!

La pel·lícula no es fa pesada per les divertides conversacions i en general és entretinguda. Cal destacar que es tracta d'una tragicomèdia i que les escenes divertides es barregen amb un drama que et pot provocar un somriure en segons. 

Encara ets aquí? Ves a veure-la! El teu crític del FLOS News, Yegor S.R.


dijous, 26 de març del 2015

Com protegir les nostres dades a Facebook


Configurar la pròpia privacitat a les xarxes socials és només un primer pas. Aprèn a protegir les teves dades personals a ‪#‎Facebook‬ amb aquest vídeo:


                               
                                                                                                                         Jaume B                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                

dimarts, 24 de març del 2015

Com plantejar-se les creacions de Sant Jordi?

Sé que potser es una mica aviat per parlar de les narracions i poemes de Sant Jordi, però jo penso que, com que és tant importat, és urgent parlar-ne com més aviat millor.
Normalment, les creacions de Sant Jordi (ja sé, sempre hi ha excepcions) vénen de la mà amb una idea de pesadesa  perquè sembla només un altre deure de més, però jo hem pregunto i si ens ho miréssim d'un altre bàndol, no podria arribar a ser molt més agradable?
Per exemple, jo m'ho plantejo com un moment en el qual puc expressar-me sense pautes, és a dir, no tinc un tema obligat així que puc escollir alguna cosa que o be m'inspiri o m'agradi, i per tant m'acaba semblant divertit.
Crec que l'únic secret per fer una bona obra és agafar un tema agradable per a tu, i expressar-te sobre ell en forma de lletres, potser no serà ni el millor però segur que estaràs orgullós del que has pogut fer tu mateix i per tant et sentiràs bé. I això al final és el que realment importa, perquè, si a tu no t'agrada com esperes que els hi agradi als altres?


Recomendación de aplicaciones: We Heart it y Wattpad

Querría compartir algunas aplicaciones que yo utilizo con mucha frecuencia, las dos principales son:


We heart it: Es una aplicación para Android y iOS completamente gratuita. Permite la búsqueda de cualquier tipo de imágenes con muy buena calidad. No ocupa mucho espacio en la memoria del móvil. Personalmente creo que es una buena manera de pasar el tiempo cuando no tienes nada mejor que hacer.


Sitio web:
http://weheartit.com/

Wattpad: Es una aplicación gratuita para Android y iOS en torno a temas de la escritura y la narración. Los usuarios pueden publicar artículos, relatos y poemas sobre cualquier cosa. También leer, comentar y votar todas la historias. En mi opinión es una aplicación muy bien hecha, si te interesa la literatura y sus ramas esta aplicación te vendrá como anillo al dedo.