divendres, 27 de març del 2015

Night On Earth - La ressenya

Una pel·lícula a l'estil puzzle, diferents personatges i diferents situacions: què és el que els uneix? 
                                                                         
El taxi.

Jim Jarmusch és una de les icones destacables del cinema independent, les seves pel·lícules es diferencien per la temàtica i l'ús de nous estils cinematogràfics cada vegada que produeix un nou film.
La pel·lícula es centra en diferents ciutats a diferents hores del dia, com sol ser, les situacions tenen alguna cosa a veure, però en aquest cas, cada episodi és independent de l'altre, els personatges no s'intercalen i les situacions canvien. El taxi és l'únic factor comú de les escenes.


La pel·lícula comença a la ciutat de Los Angeles i acaba a Helsinki, capital de Finlàndia. Diferents passatgers i diferents conductors conviuen en un cotxe durant el trajecte a casa, acompanyat de conversacions tristes i situacions divertides. Cada ciutat té la seva història.

Si bé el guió és original i els diàlegs són entretinguts, l'esquema de la pel·lícula és bastant corrent en cas d'aquest tipus de produccions. A més a més, recorda l'anterior pel·lícula de l'autor, Mystery Train (Tren misteriós), que va sortir a la llum el 1989 i amb la qual comparteix la mateixa estructura (personatges amb diferents situacions que van al mateix hostal per passar la nit).


La música i el treball de fotografia no presenten novetats, la banda sonora crea l'ambient adequat a cada ciutat i la pel·lícula segueix un ordre normal (tot i que les diferents situacions passen al mateix temps). Els llocs de grabació estan ben escollits, des de grans ciutats de vida nocturna als carrers silenciosos de Roma. 

Finalment, els actors que hi van actuar van ser poc coneguts en aquell temps (estem parlant dels 90) i interpreten d'una manera realista, ho fan de meravella!

La pel·lícula no es fa pesada per les divertides conversacions i en general és entretinguda. Cal destacar que es tracta d'una tragicomèdia i que les escenes divertides es barregen amb un drama que et pot provocar un somriure en segons. 

Encara ets aquí? Ves a veure-la! El teu crític del FLOS News, Yegor S.R.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada